Over ons

Team De Jacht

U wordt in feestzaal De Jacht ontvangen door Chef-kok Steppe en gastheer Bram. Zij zorgen samen met hun team voor een verzorgde en vlotte catering van uw event. Laat je verbazen door Steppe's originele creaties. Onze chef is steeds op zoek naar lokale producten van topkwaliteit. Deze worden met zorg bereid volgens aloude recepten met hedendaagse technieken. Wij bieden een spontane, vlotte en vriendelijke bediening.

Van harte welkom...

Geschiedenis van het boswachtershuis

Deze tekst is geschreven door Edward De Maesschalk

Feestzaal De Jacht is gelegen aan de rand van het Heverleebos en is ongeveer honderd jaar oud. Het gebouw werd kort na de Eerste Wereldoorlog opgetrokken als boswachterswoning. In die dagen beschuldigde de Belgische Staat de  familie Arenberg van collaboratie met Duitsland en onteigende al haar bezittingen, zoals Heverleebos, Meerdaalwoud en ook het oude boswachtershuis La Chasse (vandaag Brasserie 500), dat verkocht werd aan een particulier.  

Maar Heverleebos had wel toezicht nodig en dus liet de Staat een nieuw boswachtershuis bouwen. Het huis is fors uitgevallen, omdat de boswachter ook halftijds landbouwer was en nood aan had aan stallingen en een hooizolder. Hij bebouwde de landerijen, die nu bekend staan als “De Jacht”, maar die in de loop der jaren geleidelijk werden verkaveld. Zo werd in de jaren 1920 een groot gedeelte verkocht aan de missiezusters van “De Jacht”. Na de Tweede Wereldoorlog werd een ander stuk afgestaan voor de aanleg van het Engels kerkhof.  

Bij de bouw van de nieuwe boswachterswoning werd in de voorgevel een arduinen wapensteen ingemetseld met het jaartal 1727. De steen stelt de blazoenen voor van Leopold-Filips van Arenberg, die overleed in 1754 (drie bloemen), en van zijn echtgenote Maria-Francesca Pisanelli (drie ketels). De blazoenen worden vastgehouden door een leeuw en een griffioen, terwijl onderaan verwezen wordt naar de Orde van het Gulden Vlies. Vermoedelijk werd de wapensteen verwijderd uit het oude boswachtershuis (Brasserie 500) aan de overkant, aangezien dat gebouw in particuliere handen was overgegaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x