1 juni 2021

Straffe Streek recept: Misonato met Duroc de Riegel, wintergroen en toast, opgelegde groentjes , Hagelandse witte wijn

Dit jaar selecteerde Straffe Streek Chef Steppe van feestzaal De Jacht om recepten te maken met Straffe Streekproducten. Ga je graag zelf aan de slag dan kan je hieronder het recept terug vinden. Een Chef geeft niet alle dagen zijn geheimen prijs!

Ingrediënten

  • 500 g varkensgebraad van de rug
  • 2 l  groentebouillon (achteraf goede soep basis)
  • Saus: miso, groene kruiden, mayonaise (Hof ter Vrijlegem), opgelegde groenten of kappers, azijn, pezo

Werkwijze

Het gebraad kort aankleuren, bouillon aan de kook brengen, gebraad in de bouillon leggen, op laag vuur garen gedurende 25 min net onder het kookpunt,  vlees laten afkoelen in de bouillon. Dit kan eventueel de dag  voordien.  Het afgekoelde vlees uithalen en in fijne plakjes snijden. Mayonaise, opgelegde groentjes, azijn, groene kruiden en miso pasta, en peper mixen, met een klein beetje water, tot een gladde saus. Proeven, afsmaken volgens eigen smaak. Vlees garneren op een bord of schotel, saus gematigd overdruppelen, afwerken met blaadjes groene kruiden en opgelegde groenten. Extra saus serveren. Smakelijk.

Smakelijk

©www.straffestreek.be – Foto: Studio Wauters – Recept: Steppe Wauters, De Jacht Heverlee

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x